måndag 9 februari 2009

Alla Hjärtans dag med smak av vanilj

Jag erkänner........
jag är en riktig gottegris och tycker det är jättemysigt att fika
med nära och kära.

Det finns vissa saker här i livet som man liksom inte vill gå miste om.
En av dem är vaniljhjärtan.

Länge har jag tänkt att jag skulle lära mig att baka dem själv
men det verkade så krångligt...
fast det ÄR det faktiskt INTE.
Klarar jag det så fixar vem som helst - jag lovar!

Nu är det ju en himla bra tid för hjärtan eller hur....
Vi börjar ett nytt smalt liv nästa måndag......



Recept Vaniljhjärtan (c:a 16 st)
200 g smör
3/4 dl socker
1 äggula
5 dl vetemjöl
Fyllning: 2 satser vaniljcreme (kokas)

Smöra c:a 16 hjärteformar
Blanda ala ingredienserna och låt degen vila kallt en liten stund.

Gör vaniljcremen
(om man är riktigt ambitiös kan man ju göra egen,
men jag brukar köra med Marsan vaniljcreme
och göra den rätt stabbig.)

Klä formarna med c:a hälften av degen antingen
genom att tumma ut den eller kavla ut den.
Lägg en klick vaniljcreme i varje.
Täck med ett lock av degen (utkavlad)

Grädda på nedersta valsen c:a 12 minuter 200-225 grader.
Stjälp upp och låt kallna.
Sikta över florsocker.

Går också att frysa ogräddade.

*************

Ha en trevlig vecka
Kram Kicki






1 kommentar:

Anonym sa...

AAhh dessa skall jag baka.
Hoppas bara jag hittar formarna någonstans

Tack
Johanna