söndag 15 november 2009

Mera Julförberedelser

Jag tillhör inte dem som är bra på att baka...tyvärr.
Måste slaviskt hålla mig till recepten och det
känns som jag misslyckas oftare än jag lyckas med mina bakprojekt.
Men...skam den som ger sig.
I år skall jag försöka mig på att baka chokladtryffel till jul.
Detta bestämde jag mig för när jag sprang på dessa
fina knäckformar på Lagerhouse.
Om jag börjar prova mig fram nu kanske
jag lyckas med något ätbart lagom till jul.
Chokladtryffel med hallon låter himmelskt tycker jag.
Någon som har något bra recept?


Ha en riktigt go vecka
Kram
Kicki

9 kommentarer:

Grön Iris sa...

Hej, jag hittade till dig via Karin Lindström.
Jag ska idagarna testa ett recept på pepparkakstryffel...tycker jag låter smarrigt.
Receptet finns i senaste Lantliv på sidan 19.

Blogga på...kram Linda

Färjtorp sa...

Gomorron!! Så söta formar. Lagerhouse har så mycket fina bull- och kakformar, där brukar jag handla sånt.
Tryffel låter gott, har inget bra recept dock.

kram johanna

Älskade pion sa...

Åhhhh,vilka söta formar,får nog ta mig en tur till lagerhaus.har tyvärr inget bra recept.Ha en skön kväll. Kram Ulrika

Jenny sa...

Hej Kicki!
Här har du en till som inte är världsbäst på att baka;)

Vilka söta formar du hittade!

Ha en bra vecka,

Kramis Jenny

Lotta sa...

Hej Kicki!

Formarna är jätte söta, jag köpte sådana förra året och gjorde knäck i.
Men tyvärr inget att rekomendera då papperet ej ville släppa, chokladtryffel funkar säkert bättre.
Lycka till!
Tyvärr har jag i skrivande stund inget bra recept, men jag ska kolla i mina gömmor.
Önskar dig en trevlig vecka
Kram Lotta

Sköna o Gröna Ting sa...

Tjingeling..., testa detta receptet, enkelt och supergott!!

Lycka till
Kram Marianne

Tid: 1 timme, varav 30 min jobb.

ca 25 st.

Ingredienser:
200 g mörk blockchoklad
1 dl vispgrädde
ca 2 dl frysta hallon
1 msk vaniljsocker

Gör så här:
Bryt chokladen i bitar.
Koka upp grädden. Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen. Rör om till en jämn smet när chokladen smälter. Smaksätt med vaniljsocker. Häll chokladsmeten i formar och tryck försiktig i ett hallon (gärna frysta) i varje form. Låt svalna och stelna i rumstemperatur.

När tryffeln svalnat pudra dem med lite kakao och sedan förvara i kylskåp.

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Kicki!
Du kommer att fixa det!
Urgulliga formar som jag måste kolla efter. Idag bakade jag pepparkaksskorpor, de blev goda. Nu står de i en glasburk.
Kram Susanne

Sköna o Gröna Ting sa...

Jag skall absolut försöka följa ditt goda råd, handla ekologiskt lite då och då och när plånboken tillåter det!
Belöningen kom när ungarna fullkomligt stoppa obehindrat i munnen när dom fick ekologisk yoghurt i morse....

Ha en skön kväll
Kram Marianne

Fröken Fräken sa...

Jag bakar inte så mycket, är mer road av annat pyssel. Men jag är bra på att provsmaka när andra bakar! De där kuddarna med hjärtmönster i inlägget under var ju så fina!